Breitling Horloges kopen: Alle Prijzen en Modellen (2023)

Dit is de gemakkelijkste manier om een ​​Breitling te bemachtigen

In onze online winkel vindt u een grote selectie van gebruikte Breitling-horloges, vintage modellen in uitstekende staat en soms nieuwe, nooit gedragen modellen. Wachtmaster is een veilig adres voor de aankoop van uw gewenste Breitling-horloges: alle luxe horloges die wij verkopen worden door ons gecontroleerd en voorzien van een certificaat van echtheid.
U heeft uw favoriete Breitling al gekozen en wilt hem zo snel mogelijk thuisbrengen? Betaal uw tweedehands Breitling horloge eenvoudig en gemakkelijk met creditcard. Als alternatief kunt u uw horloge ook financieren. Betaal de aankoopprijs in kleine termijnen – een termijnbetaling geeft u de kans om de investering voor de lange termijn te plannen. Ontdek op onze website welke betalingsoptie geschikt is voor u en koop vandaag nog uw Breitling.

Breitling Horloges kopen: Alle Prijzen en Modellen (1)

De vijf populairste Breitling-horloges

 • De Navitimer wordt beschouwd als de absolute klassieker onder de piloten horloges en was lange tijd een bestseller onder piloten. Bovenal is deze populariteit te danken aan het feit dat het perfect is aangepast aan de behoeften van deze doelgroep. Met zijn grote wijzerplaat is het gemakkelijk te lezen en met de ingebouwde rekenliniaal in de bezel, konden de vluchtgegevens worden berekend voordat er aan boord van de computer mogelijk was.

 • De Avenger II is ontworpen om het hoogste niveau van robuustheid en betrouwbaarheid te bieden in alle extreme situaties. Hoewel hun ontwerp volgt op de horloges-stijl van Breitling, bieden ze allemaal de waterdichtheid van een duikhorloge. Met zijn grote en omvangrijke hoes is de Avenger II populair bij mannen die de voorkeur geven aan mannelijke en onderscheidende uurwerken.

 • Ontworpen als een professioneel duikhorloge, is de Superocean-reeks zo waterdicht dat hij dieper kan duiken dan de meeste moderne onderzeeërs. Hoewel het ook over de juiste apparatuur beschikt (roterende bezel, helium klep), blijft het trouw aan het Breitling-ontwerp.

 • De 1942 gepresenteerde Chronomat-serie was bijzonder populair bij de US Army Air Force. De hand gewikkelde en schuifregelaar is een van de originele modellen van Breitling. De functies ervan maken wiskundige berekeningen mogelijk, wat wordt weerspiegeld in de naam – een combinatie van chronograaf een wiskunde.

 • Colt-modellen vinden hun oorsprong in het Colt-leger, dat, zoals de naam al aangeeft, is ontworpen voor militair gebruik. Deze wortels zijn nog steeds zichtbaar in de ontwerptaal van nieuwe modellen zoals de Colt Quartz A7438811

De beste redenen om een ​​Breitling te kopen

 • Robuust Zwitsers vakmanschap met uurwerken van de hoogste kwaliteit.
 • Waardevolle investering door het verhogen van de waarde – vooral zeldzame speciale modellen winnen grote populariteit.
 • High herkenningswaarde en modellen met een fascinerende geschiedenis.
 • Onderscheidend en dynamisch ontwerpen.

Wat is de prijs van een Breitling

Colt Chronograph

/ A73387
Prijs: 2.800 € (2013)
Materiaal: Roestvrij staal
Belangrijkste kenmerken: Zilveren bezel, zilverkleurige wijzerplaat

Navitimer 01

/ AB012012.BB01.435X.A20BA.1
Prijs: 7.150 € (2018)
Materiaal: Roestvrij staal
Belangrijkste kenmerken: Zilveren bezel, zwarte wijzerplaat, lederen band

(Video) Best Selling Cheap Luxury Watches of 2022 (part 2)

Colt Quartz

/A73380
Prijs: 1.910 € (2009)
Materiaal: Roestvrij staal
Belangrijkste kenmerken: Zilveren bezel, zwarte wijzerplaat

Avenger II

/ A1733110.F563.200S.A20DSA.2
Prijs: 3.740 € (2018)
Materiaal: Roestvrij staal
Belangrijkste kenmerken: Zilveren bezel, zwarte wijzerplaat, rubberen band

Superocean II 44

/ BL260163
Prijs: 3.420 € (2018)
Materiaal: Roestvrij staal
Belangrijkste kenmerken: Zwarte bezel, Zwarte wijzerplaat

Colt Lady

/ A7738811.C908.175A
Prijs: 2.760 € (2017)
Materiaal: Roestvrij staal
Belangrijkste kenmerken: Zilverkleurige bezel, marine blauwe wijzerplaat

(Video) The BEST Heritage Chronographs At Every Price Point In 2023 (17 Watches Mentioned)

Breitling Horloges kopen: Alle Prijzen en Modellen (2)

Gebruikte en vintage Breitling-horloges worden als een goede investering beschouwd

Breitling was altijd een goed voorbeeld voor uitstekende kwaliteit en precisie. Dit wordt ook weerspiegeld in de herverkoopwaarde van Breitling. Horloges van het merk Swiss Made ervaren vrijwel zonder uitzondering een prijsstijging, wat hen een aanzienlijke investering maakt. De roestvrijstalen versie van de Breitling Navitimer bijvoorbeeld, heeft tussen 1996 en 2016 een waardevermeerdering van 172% meegemaakt – wat met de grootste zorg kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Het verhaal van Breitling: van familiebedrijf tot wereldspeler in de horlogemarkt

Het begin van het succesverhaal van Breitling klinkt als een prentenboek: in 1884 opende de Zwitserse Léon “breitling” een fabriek voor precisie uurwerken in de Kanton Jura. Zijn chronografen waren zowel populair in de industrie, wetenschap en sport en ze werden zelfs door militairen gebruikt. Breitling overtuigd de kopers met hoge kwaliteitsnormen en een klassiek design. Binnen een paar jaar was het merk zo succesvol dat een tweede fabriek werd geopend in La Chaux-de-Fonds.
In 1889 patenteerde Breitling een klassiek model met een slank ontwerp. Dankzij het lage onderhoud en de gestroomlijnde productie werd dit model erg populair. 4 jaar later vroegen ze een patent aan voor een uurwerk met een voor die tijd onvoorstelbare 8 dagen gangreserve. 1896 werd gevolgd met een tweede mijlpaal: Breitling ontwikkelde een chronograaf, die de nauwkeurigheid van twee vijfde van een seconde had.

Nadat auto’s de voorkeursmanier van transport waren geworden, volgde het merk de trend met de ontwikkeling van een model uitgerust met een tachymeter functie. Niet alleen automobilisten konden hierdoor snelheden meten, maar ook politieagenten. Korte tijd later werden de eerste snelheidsboetes uitgegeven in Zwitserland. Na de dood van León Breitling in 1914 trad zijn zoon Gaston in zijn voetsporen en ging hij verder vol enthousiasme en de pioniersgeest.
Maar de geschiedenis van de fabrikant is geen ononderbroken succesverhaal. Aan het eind van de jaren zeventig worstelde Willy Breitling met gezondheids- en financiële problemen. Het bedrijf werd zwaar getroffen door de “kwarts crisis”. Omdat zijn zoons nog erg jong waren en de toekomst van de sector onzeker was, besloot Breitling het bedrijf te verkopen aan de ondernemer en gepassioneerde piloot Ernest Schneider, die nieuwe energie in het bedrijf bracht. Door de inspanning van de nieuwe eigenaar was Breitling een van de weinige luxe horlogemerken die zijn onafhankelijkheid behield van grote luxe groepen zoals de Swatch Group.
Nadat Breitling weer goed liep, begon het bedrijf met experimenteren met reguliere quartz-bewegingen en multifunctionele speciale modellen zoals de Aerospace en de Emergency. Terwijl de belangstelling voor mechanische horloges snel groeide in de jaren 1990, kreeg de klassieke Navitimer ook zijn welverdiende comeback.

(Video) Should You Buy A Breitling Navitimer? | Watchfinder & Co.

Breitling Horloges kopen: Alle Prijzen en Modellen (3)

Het succesvolle concept van Breitling

Al meer dan 150 jaar staat het bedrijf bekend voor luxe horloges met een onderscheidend design. Het bedrijf dankt zijn populariteit aan zijn nauwe relatie met de luchtvaart. Dit is ook aangegeven in het logo: de B met de zijvleugels. In 1915 ontstond een nauwe band, toen Breitling een baanbrekende uitvinding publiceerde en een pionier werd in de evolutie van stopwatches. 11 jaar eerder had Cartier het eerste pilotenhorloge met lederen band voor de luchtvaartpionier Alberto Santos Dumont gemaakt, zodat hij de tijd tijdens de vluchten kon lezen; Breitling breidde deze uitvinding verder uit met een stopfunctie. De chronograaf voor de pols bleek enorm nuttig voor piloten en kreeg al snel een enorme populariteit.

In 1915 gaf Breitling zijn stopwatch een tweede drukknop. De structuur met de dubbele knop is nu voor ons vanzelfsprekend, maar toen werden stopwatches via de kroon bediend. Door de introductie van de twee bedieningsknoppen stelt Breitling normen die tot nu toe worden gehandhaafd. Na de plotselinge dood van Gaston Breitling in 1927, werd het bedrijf gedurende 5 jaar extern beheerd totdat zijn zoon Willy oud genoeg was om de verantwoordelijkheid voor het familiebedrijf op zich te nemen.
In 1936 werd Breitling een officiële leverancier van de Royal Air Force (VK), in 1942 gevolgd door de Amerikaanse luchtmacht. De “Chronomat” die toen werd gepresenteerd had naast de chronograaf ook een rekenliniaal als extra functie en had buitengewone populariteit bij het luchtvaartpersoneel. De doorbraak kwam uiteindelijk in 1952 toen de opvolger van de “Navitimeet” (Navigational Timer) werd gepubliceerd. Met hun rekenliniaal ingebouwd in de bezel, konden piloten eenvoudig alle berekeningen die relevant waren voor een vliegplan zelfstandig uitvoeren – een enorm waardevolle hulp voordat de elektronische boordcomputer werd uitgevonden!

In 1961 maakte de Breitling SA ook banden met de ruimte toen de astronaut Scott Carpenter vroeg om een weergave van 1 uur, 24 uur per dag. Breitling beantwoorde het verzoek en creëerde de

(Video) Extreme prijsdalingen moderne Rolex horloges - Hulks, Batmans en Daytonas met hoge kortingen!

Navitimer Cosmonaute

, die Carpenter gebruikt tijdens een 352-daagse ruimtevlucht. Vanwege het verhaal van Breitling is het niet verwonderlijk dat veel beroemde astronauten en (hobby)piloten een horloge van dit merk bezitten – Buzz Aldrin, Mark Kelly en John Travolta zijn slechts enkele van de bekendste voorbeelden. Breitling heeft ook enorm veel populariteit met Hollywoodsterren: Tom Cruise, Russel Crowe en Forest Whitaker hebben bijvoorbeeld een Emergency, Harrison Ford heeft een Aerospace, en Leonardo DiCaprio heeft een Chrono Avenger in zijn Collectie. Iets minder bekend is dat Breitling horloges ook veel worden gedragen onder muzikanten. Miles Davis, Serge Gainsbourg en Peter Hook (New order / Joy Division) hebben Navitimer-varianten, terwijl Bob Weir (Grateful Dead), Axl Rose (Guns’n’Roses) en Lou Reed werden waargenomen met een Aerospace-model.
Maar niet alleen mannelijke beroemdheden zijn sportieve Breitlings om hun polsen. Celine Dion bezit een damesversie van de Chronomat met een zogenaamde parelmoer wijzerplaat. Niet alleen focuste Breitling het ontwerp van de horloges op de ruimtevaart maar ook zijn sponsoringen zijn strikt gericht op lucht- en ruimtevaart, het bedrijf heeft al veel verschillende opwindende projecten gefinancierd. Het Breitling Jet Team, het grootste burgerlijke aerobatic-team in Europa, is bijvoorbeeld wereldberoemd. Het sponsorschap voor de projecten van de uitvinder Yves Rossy, die altijd veel bekijks krijgt met zijn zelfgemaakte jetpacks.

Breitling Horloges kopen: Alle Prijzen en Modellen (4)

Robuuste, functionele horloges voor piloten: de filosofie van Breitling

De filosofie achter het assortiment van Breitling is eenvoudig maar bewezen: maak horloges die zo goed mogelijk aan de behoeften van piloten voldoen. Naast de rekenliniaal van de Navitimer heeft Breitling talloze innovaties ontworpen die een grote toegevoegde waarde bieden, vooral voor vliegend personeel. In geval van een crash is de Breitling Emergency bijvoorbeeld uitgerust met een noodzender, die een SOS-signaal aan het reddings-personeel kan sturen.
De “Haute Horlogerie”, Breitling heeft echter maar zelden geoefend. Er zijn nauwelijks modellen met gecompliceerde complicaties en er is slechts een enkele model met een tourbillon beschikbaar – de Breitling van Bentley Mulliner Tourbillon met een trotse zes-cijfer MSRP. Net als Rolex of Hublot heeft Breitling een consistente ontwerptaal gevonden die onderscheidend een gemakkelijk herkenbaar is. Typische stijlelementen zijn het chronograaf scherm met 3 totalizers, het donkere geborstelde staal een de kenmerkende wijzerplaten met grote cijfers en lijn indices. Samen geven deze elementen een dynamische en mannelijke uitstraling die een avontuurlijke uitstraling uitzendt. In tegenstelling tot veel concurrenten blijft Breitling trouw aan deze stijl in dameshorloges, hoewel een beetje kleine en ingetogener dan de heren horloges van Breitling. Deze functionele aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. Ondertussen is de naam Breitling wereldwijd bekend en ook populair tot ver buiten de piloot kringen.

FAQs

Welke Breitling stijgt in waarde? ›

Breitling Navitimer 01

Nu geniet iedereen die zich het horloge kan veroorloven van de verfijnde stijl en de uitstekende bouwkwaliteit. De prijs voor een Breitling Navitimer 01 was €7.945. Tegen 2030 zal deze prijs naar verwachting stijgen tot 12.499 euro.

Wat blijft een Breitling waard? ›

De kosten voor een Breitling liggen daarbij grofweg tussen 2.000 en 8.000 euro. De klassieke modellen zoals de Colt of de Navitimer 8 met prijzen tussen 2.000 en 3.000 euro zijn aantrekkelijk voor starters. Soms zijn Breitling horloges echter ook te vinden tegen een prijs van ongeveer 1,000 euro.

Hoe kun je zien of een Breitling echt is? ›

Breitling is een horlogemerk dat het label Swiss Made mag dragen en staat garant voor de Zwitserse kwaliteit. Een nieuw Breitling horloge koop je vanaf circa 2000 euro. Tweedehands kun je vaak ook voordelig een horloge op de kop tikken. Let hierbij dan wel op de papieren die bij elk origineel horloge wordt meegeleverd.

Hoeveel korting op nieuwe Breitling? ›

Actueel aanbod Breitling horloges

Wij leveren nieuw te bestellen Breitling horloges met 10%korting.

Welke horloge kopen als belegging? ›

Rolex, Cartier, Patek Philippe en Audemars Piguet zijn volgens Lijfering meestal goede investeringen. En zelfs dan is niet elk horloge een flink bedrag waard, zegt hij. Dat heeft met een aantal dingen te maken: het aanbod is beperkt en er is veel meer vraag. Het kost veel tijd en kennis om ze te maken.

Waarom zijn Breitlings zo duur? ›

Breitling: het merk voor de piloten van nu

Ze focussen vooral op hun mechanische horloges met chronograaf en die zijn uiteraard uniek in zijn soort. Op technisch gebied zijn de horloges van uiterst mate hoge kwaliteit en het design is behalve mechanisch sterk ook nog eens stijlvol en tijdloos.

Hoe vaak onderhoud Breitling? ›

Het merk maakt op haar website onderscheid tussen een twee typen onderhoud. De 'Maintenance Service' wordt iedere twee jaar aangeraden. Dit omvat het vervangen van pakkingen, reinigen van de band en kast en het controleren van het horloge. De 'Complete Service' wordt iedere 4 á 6 jaar aangeraden.

Hoe lang gaat een Breitling horloge mee? ›

Een Breitling horloge wordt ontworpen om een leven lang mee te gaan. Toch moet het zoals elk precisie instrument regelmatig worden nagekeken om zijn nauwkeurigheid, uiterlijk en waarde te behouden.

Hoe herken je een goed horloge? ›

Een goed horloge is op zijn minst gemaakt van edelstaal.

Ten opzichte van 'gewoon' staal wordt edelstaal dan ook niet aangetast door vocht en transpiratie. Ook huid irritatie komt zelden voor. Verder is een PVD coating belangrijk om ervoor te zorgen dat een horloge zijn (rose)gouden, zilvere of zwarte kleur behoudt.

Wie draagt een Breitling? ›

Weetjes over Breitling horloges

1. Van veel beroemdheden is bekend dat zij een Breitling dragen, zowel in het dagelijks leven als in films. John Travolta draagt een Breitling Chrono Avenger in 'From Paris with Love', en privé, Travolta draagt graag een Navitimer op zijn vluchten - als piloot wel te verstaan.

Hoe herken je een neppe horloge? ›

Check de aankoopbon en het serienummer

Via de website van het betreffende horlogemerk kan je meestal zien of iemand geautoriseerd dealer is. Bij tweedehands horloges kan je om de aankoopbon vragen. Zo kan je controleren of het horloge bij een geautoriseerde dealer is gekocht en of het serienummer klopt.

Wat betekent Breitling? ›

Breitling is een Zwitsers horlogemerk. Het valt in de hogere prijsklasse van horloges: De goedkoopste modellen kosten zo'n 3000 tot 7000 euro (model Superocean), de duurste zijn ruim 50.000 euro. Net als die van onder andere Rolex, Cartier en Omega wordt een horloge van het merk vooral gezien als statussymbool.

Waar wordt Breitling gemaakt? ›

Breitling is in 1884 opgericht door Leon Breitling. Het merk staat voor echte Zwitserse kwaliteit.

Hoe een Breitling opwinden? ›

Wanneer je een horloge eruit wilt halen druk je aan beide zijden van de houder waardoor je de houder uit de watchwinder kan nemen. Dit is een veilig en handig systeem. Heb je één Breitling horloge dat je graag in een watchwinder wilt opwinden dan zijn bijvoorbeeld de Swiss Kubik Startbox watchwinders een goede keuze.

Waar kan ik mijn Breitling laten maken? ›

De specialisten bij 123Watchrepair.nl kunnen uw horloge weer als nieuw maken. Zo kunnen wij uw batterij vervangen, het glas repareren of het uurwerk goed lopend maken. Ook voor een goede onderhoudsbeurt aan uw horloge kunt u bij ons terecht, wij polijsten uw horloge en reinigen deze van binnen en van buiten.

Welk horloge behoudt zijn waarde? ›

Horloges die bekend zijn om hun waarde te behouden, zijn onder meer Patek Philippe, Rolex en Audemars Piguet. Het gaat echter niet alleen om de naam; Veel factoren tellen mee om een ​​verzamelaarsitem te maken.

Wat is een goede prijs voor een horloge? ›

De waarde van het horloge bepaald door de kwaliteit van het object met zijn onderdelen, glas en band. Meestal kosten deze onderdelen wat meer, dus onder de 300 EUR een goed uurwerk vinden zal niet eenvoudig zijn. Vanaf 400 tot 500 EUR hebben de meeste uurwerken al zeker een betere waarde.

Is een Rolex kopen in Zwitserland goedkoper? ›

De totaalprijs ligt, zelf in het legale geval, vele malen lager dan in Nederland, zo tussen de 2700 en 3000 euro en is zelfs veel goedkoper bij al onze grijze importeurs zoals sponsoren of Marly in Zwitserland.

Wat kan ik doen met oude horloges? ›

Tip. Een werkend horloge kun je een tweede leven geven door het horloge naar de kringloopwinkel te brengen of via internet te verkopen. Een kapot horloge kan vaak nog gerepareerd worden, bijvoorbeeld in een Repair Café. Het horlogemerk Festina recyclet oude horloges.

Wat is de duurste horloge? ›

Het duurste horloge ter wereld is op dit moment de Graff Diamonds Hallucination. Dit horloge is gemaakt van zeer zeldzame gekleurde diamanten (110 karaats). Het gaat hier overigens wel om een dameshorloge. Misschien denk je dat je hallucineert, maar de Graff Diamonds Hallucination kost 'slechts' 55 miljoen dollar!

Wat is een Jewel? ›

Met jewels (ook wel aangeduid met robijnen, stenen of lagerstenen) wordt de behuizing aangeven, waar de assen van het raderwerk en de ankerstenen van een horloge in draaien. Heel vroeger waren dit echte robijnen en saffieren. Tegenwoordig gebruikt men hiervoor synthetische rode robijnen.

Welk horloge lijkt op Breitling? ›

Breitling en Omega zien er knap uit, maar het draait niet alleen maar om het uiterlijk. Beide merken zijn gerenommeerd voor de superieure techniek aan de binnenkant, zoals de chronometers, en dit is waar de concurrentie dicht bij elkaar komt.

Heb ik een watchwinder nodig? ›

Het gebruik van een watchwinder is absoluut aan te raden wanneer je één of meerdere automatische horloges in je bezit hebt, deze goed wilt verzorgen en altijd direct gereed wilt hebben om te dragen. Deze horlogeaccessoire zorgt niet alleen voor het behoud van automatische horloges maar is ook heel er handig.

Hoe duur is het onderhoud van een Rolex? ›

De kosten van een uurwerk servicebeurt (per merk)
MerkTypeVanaf
RolexAutomaat (Airking, Datejust, Date)€ 400,-
Automaat (Submariner, Sea-dweller, Explorer)€ 550,-
Chronograaf automaat (Cosmograph Daytona)€ 750,-
Tag HeuerAutomaat€ 280,-
27 more rows
Mar 8, 2019

Hoe weet je of een horloge waterdicht is? ›

Als je een horloge of smartwatch wil dragen tijdens het douchen of zwemmen zoek je een waterdicht horloge. Hoe waterdicht een horloge is, zie je aan de ATM of IP certificering. We noemen een horloge waterdicht als het minimaal ATM certificering 5 of IP certificering X8 heeft. Je kunt er dan mee zwemmen.

Hoe horloge onderhouden? ›

Hoe onderhoud je een horloge?
 1. Voorkom stoten en schokken van het horloge. ...
 2. Houd je horloge waterbestendig. ...
 3. Controleer het glas van je horloge. ...
 4. Vermijd extreme temperatuurwisselingen. ...
 5. Voorkom roest in het uurwerk. ...
 6. Vermijd contact met chemicaliën. ...
 7. Bewaar je horloge op een stofvrije, droge plek. ...
 8. Controleer je horlogebandje.
Feb 1, 2019

Hoe vaak onderhoud horloge? ›

Over het algemeen raden wij aan om uw horloge elke drie tot vijf jaar te laten servicen. Een servicebeurt is eens om de zoveel tijd echt nodig. Vooral bij mechanische horloges zijn periodieke onderhoudsbeurten noodzakelijk, omdat de bewegende onderdelen na verloop van tijd verslijten.

Hoeveel weegt een echte Breitling? ›

Als bijvoorbeeld een massief uurwerk als de Breitling for Bentley 6.75, die ruim 220 gram weegt, te licht aanvoelt, moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Maar vertrouw absoluut niet alleen op het gewicht van het horloge!

Welke horloge lijkt op Rolex? ›

Timex, een Amerikaanse horlogemaker, is zo'n bedrijf dat horloges maakt die sterk lijken op modellen van Rolex. Eén van hun nieuwste modellen is de M79. Kenners zien meteen dat dit model sterk lijkt op de Rolex GMT-Master II. Ook bekend als de Batman.

Kan je een horloge ook rechts dragen? ›

Volgens de etiquette draag je een horloge altijd om de pols van je niet dominante hand. Je dominante hand is de hand waarmee je schrijft. Ben je rechtshandig dan draag je het horloge om je linkerpols. Als je linkshandig bent, draag je hem om je rechterpols.

Welk horloge draagt James Bond? ›

Welk horloge draagt James Bond in 'No Time to Die'? Het zal voor jou dus geen verrassing zijn dat James Bond ook in 'No Time to Die' uitgerust is met een Omega horloge en in dit geval is dat de Seamaster Diver 300M Omega Co-Axial Master Chronometer 42 mm 007 Edition.

Hoe lang gaat een automatisch horloge mee? ›

Energie voor enkele dagen stil liggen

De meeste automatische horloges kun je prima 1 tot 2 dagen wegleggen voordat het stopt met lopen. Staat het horloge stil? Wint het weer op door het een halve minuut horizontaal en in de hand te schudden. Sommige automaten kunnen ook door middel van de kroon opgewonden worden.

Hoe lang gaat een automatische horloge mee? ›

Lange levensduur

Een horloge met een automatisch uurwerk is echt vakmanschap. Wanneer je het horloge regelmatig poetst en hem laat schoonmaken en oliën door een horlogemaker, gaat deze echt tientallen jaren mee. Er zijn zelfs automatische horloges die al honderden jaren oud zijn!

Welke leeftijd een horloge? ›

Kinderen leren klokkijken als zij in de leeftijd van 6 jaar zijn. De eerste stapjes van het leren klokkijken gebeurd in groep 3 van de basisschool. Kinderen met de leeftijd van 6 jaar kunnen daarom prima een kinderhorloge dragen.

Heeft een Breitling een batterij? ›

Het uurwerk is voorzien van een nieuwe batterij door ons lokale Breitling servicecenter Movements Watchservice dus ook daar jaren geen omkijken naar.

Waar staat serienummer horloge? ›

Het serienummer staat altijd aan de onderkant, de kant van 6 uur. Als je dit nummer wilt zien, dan moet je wel even de band er af halen. Dit nummer van 4 tot 8 cijfers en/of letters wordt door Rolex op elk horloge gegraveerd en kan worden gebruikt om de productiedatum te bepalen.

Wat is een navitimer? ›

De beroemde Navitimer is hét pilotenhorloge bij uitstek. De karakteristieke rekenlineaal maakt het mogelijk om berekeningen als gemiddelde snelheid, mijlen naar kilometers of nautische mijlen en veel meer te maken; iets wat vooral in de vroege dagen van de luchtvaart goed van pas kwam.

Is Breitling van Bentley? ›

De Zwitserse manufactuur van luxe horloges Breitling en het Britse premium-automerk Bentley werken sinds begin 2000 samen. Uit deze coöperatie kwam het zelfstandige horlogemerk Breitling for Bentley voort.

Hoe vaak moet je een horloge opwinden? ›

In de meeste gevallen moet je het handmatige mechanische horloge dagelijks opwinden, aangezien de gangreserve meestal niet langer is dan een paar uur per keer.

Welke watchwinder voor Rolex? ›

Wij adviseren je of de watchwinder die je op het oog hebt, geschikt is voor je horloge. Een gemiddeld horloge, of het nu een Audermars Piquet of een Rolex is, heeft een minimale TPD nodig tussen de 600 en 850 enkelzijdig (clockwise of counterwise).

Kan je een Rolex horen tikken? ›

Een echte Rolex maakt een zacht en snel tikkend geluid. Let wel op dat er tegenwoordig ook imitatie Rolex horloges zijn met een automatisch uurwerk, met een zacht en snel tikkend geluid. Een echte Rolex is gemaakt van hoge kwaliteit metalen, denk aan staal, goud of zelfs platina.

Wat kost een originele Rolex horloge? ›

De catalogusprijzen van de meeste modellen varieren tussen 5.000 en 35.000 euro. Een Rolex Oyster Perpetual 31 kost ca. 5.000 euro, de kosten voor een Rolex Day-Date 40 bedragen ca. 35.000 euro.

Kan je een Rolex bestellen? ›

Rolex-horloges mogen alleen worden gekocht bij officiële Rolex-retailers, die bevoegd zijn om ze te verkopen en onderhouden. Met de vereiste vaardigheden, training, kennis en speciale apparatuur ter plaatse, kunnen zij de echtheid van elk onderdeel van uw Rolex garanderen en de betrouwbaarheid op lange termijn.

Hoe kom je aan een Rolex? ›

Nieuwe en authentieke Rolex-horloges zijn uitsluitend te koop bij officiële Rolex-retailers. Hun wereldwijde netwerk strekt zich uit over meer dan 100 landen. Rolex SA respecteert uw privacy en hecht belang aan uw vertrouwen.

Wat zijn waardevaste horloges? ›

Horloges die bekend zijn om hun waarde te behouden, zijn onder meer Patek Philippe, Rolex en Audemars Piguet. Het gaat echter niet alleen om de naam; Veel factoren tellen mee om een ​​verzamelaarsitem te maken.

Waar kan ik mijn Breitling verkopen? ›

Breitling inkoop is een specialisme van verkoopmijnhorloge.nl. We zijn een gespecialiseerd bedrijf dat alle gerenomeerde merken horloges inkoopt. Dit geldt voor zowel dameshorloges als herenhorloges. Binnen 48 uur kunt u uw Breitling horloge aan ons verkopen.

Videos

1. De nieuwe 2020 Rolex modellen
(Amsterdam Vintage Watches)
2. DIT is waarom je GEEN nieuwe Rolex GMT-Master of Daytona kunt KOPEN! - Storytime
(Amsterdam Vintage Watches)
3. Barst de horloge-bubbel? - Watch Talk 15
(Amsterdam Vintage Watches)
4. ZO VERDIEN JE MILJOENEN MET ROLEX, PATEK, CARTIER EN AP
(Pure Luxe)
5. TIPS And TRICKS On Buying VINTAGE Watches On The BIGGEST Watch Expo in Europe
(TGVG)
6. Breitling With Three Premier Tourbillon Pieces in Precious Metal Cases
(Armet firza)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 12/23/2022

Views: 5548

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.