Ti tegn på at du ikke tåler gluten (2023)

 • HELSE:
 • Kosthold
 • Trening
 • Doktoronline
 • Ungdom

Cøliaki og glutenallergi

Tretthet, leddplager og urolig mage? Årsaken kan være at du ikke tåler gluten.

Ti tegn på at du ikke tåler gluten (2)
StianGuldhaug

Sist oppdatert

Denne artikkelen er eldre enn 3 år

Cøliaki - eller glutenallergi - er hypersensitivitet overfor gluten som fører til at overflaten i tynntarmen, som vanligvis består av totter og krypter, blir flat.

Mange tenker nok automatisk at de har sykdommen når magen slår seg vrang over en lengre periode, men visste du at det også finnes en rekke andre tegn?

Symptomer på cøliaki eller glutenallergi

Symptomene er urolig mage med luftplager og oppblåsthet, samt jernmangel og tretthet.

- Flere kan også ha en lang rekke andre symptomer som leddplager, håravfall, diaré eller forstoppelse, og hos barn dårlig lengdevekst, sier overlege ved Oslo universitetssykehus og førsteamanuensis ved Institutt for klinisk medisin, Knut E. A. Lundin.

(Video) 17 Warning Signs That You Have A Gluten Intolerance

Diffuse tegn på cøliaki

Tidligere trodde man at cøliaki var en sykdom som kun ga symptomer fra tarmen, det vil si diaré og dårlig opptak av næringsstoffer.

Lundin forteller at det imidlertid er en lang rekke med mer «diffuse» symptomer som kan gjøre den vanskelig å avdekke:

1. Endringer i huden: Det kan påvirke huden din. Forandringer kan oppstå like etter at du har spist mat med gluten.

2. Sterk kløe: Noen kan oppleve kløende utslett eller eksem. De som har hudsykdommen «dermatitis herpetiformis» har ofte glutenallergi i tillegg.

3. Pusteproblemer: I likhet med matallergier kan glutenallergi forårsake pustebesvær. I tilfeller med anafylaktisk sjokk kan pusten bli svært dårlig. Om du opplever omfattende pustevansker, oppsøk medisinsk hjelp med en gang.

4. Jernmangel: Du får dårligere opptak av kroppens næringsstoffer. Viktige byggestener som jern, folat og Vitamin B12 absorberes ikke som normalt, og man kan utvikle anemi. Med jern- og vitamintilskudd kan problemet reduseres.

5. Trøtt og sliten:Lite energi til tross for tidlige kvelder? Hvis du føler deg uopplagt over lengre tid, kan det være et symptom.

6. Håravfall: Hvert døgn løsner det mellom 100 og 150 hår fra hodet vårt, og dette er helt normalt. Men hos enkelte løsner det mange flere - plutselig eller gradvis. Hårtap kan skyldes mangel på grunnleggende næringsstoffer.

7. Depresjon: Alle føler seg nedfor fra tid til annen, eller har mindre gode dager. Vedvarer depresjonen over lengre tid, kan det være et tegn på at noe er galt, for eksempel at kroppen ikke er i næringsmessig balanse.

Dette er cøliaki

 • Overfølsomhet for gluten, som finnes i hvete, rug, og bygg.
 • Vanlige symptomer er magesmerter, fordøyelsesproblemer, slapphet og vekttap.
 • Når pasienten spiser glutenfri kost, forsvinner plagene.
 • Ca. én av hundre nordmenn lider av cøliaki.

Kilder: Norsk Cøliakiforening og Folkehelseinstituttet

(Video) Living with Celiac Disease - My Diagnosis Story + Gluten-Free Experiences

8. Redusert vekst: En del barn med har kun forstoppelse som symptom, mens andre opplever manglende lengdevekst og er i dårlig form.

9. Vektnedgang: Kanskje ingen ulempe, tenker noen. Likevel bør det tas på alvor. På lang sikt kan kroppen gå glipp av viktige mineraler og næringsstoffer.

10. Sårdannelser i munnen: Sår i munnhulen er ubehagelig, og kan være et symptom. Både tenner og tannkjøtt blir ekstra sensitivt.

Les med om cøliaki og glutenallergi i Helseleksikonet

Én til to prosent har glutenallergi

Hvor hyppig sykdommen forekommer i Norge vet vi ikke med sikkerhet, men det er grunn til å anta at 1-2 prosent av den norske befolkning har den.

Mange har ikke fått riktig diagnose.

Ca 10 prosent av nære slektninger til en cøliaker har cøliaki, i følge Norsk Cøliakiforening.

- Den rammer folk i alle aldre, fra små barn til eldre. De fleste får sykdommen i voksen alder. Den rammer bare de som har genet HLA-DQ2, og det finnes hos cirka 25 prosent av nordmenn. Det betyr at de aller fleste med genet ikke får sykdommen. Noen har et annet gen som heter HLA-DQ8, det finnes hos 20 prosent av nordmenn, sier Lundin.

- Vi vet svært lite om hvorfor sykdommen bryter ut, men vi vet mye om hva som skjer i tarmen hos de som ikke tåler gluten. Det ligner et såkalt irritabelt tarmsyndrom som typisk kommer i voksen alder. Det kan dukke opp etter stress og etter en tarminfeksjon som for eksempel turistdiaré, utdyper han.

Blodprøve avslører cøliaki

Ved hyppige symptomer og mistanke om sykdommen, vet Lundin råd og understreker at det er enkelt å ta en test på om man har den.

- Det finnes en veldig god blodprøve som fanger opp de fleste med sykdommen. Hos pasienter blir den normal når de går over til glutenfri kost, og det er derfor viktig å teste seg før man endre kosten. En negativ blodprøve utelukker ikke helt at man har den. Diagnosen bekreftes med gastroskopi, der legene fører ned en slange med kikkert ned forbi magesekken og til tolvfingertarmen for å ta små vevsprøver, forklarer overlegen.

Les også: Dette er symptomer på de vanligste magesykdommene

Glutenfri mat

Dersom du i likhet med tusenvis av andre nordmenn har fått påvist glutenallergi, er det heldigvis ingen grunn til å fortvile.

- Har du cøliaki må du bare lære deg å lage glutenfri mat, råder forsker og professor i molekulær immunologi ved Universitetet i Oslo, Anne Spurkland.

- Generelt er et glutenfritt kosthold ofte «sunnere» enn et vanlig kosthold, fordi en ikke like lett kan ty til enkle løsninger som pizza og pasta til middag, men må satse på mye grønnsaker og rent kjøtt eller fisk, legger hun til.

Blant annet er det mye glutenfri inspirasjon å hente i andre lands matkulturer, særlig asiatisk mat fra Japan, Thailand, India, Vietnam og Kina.

Den største utfordringen med å leve glutenfritt er å lage glutenfritt brød uten hvetemel, men dette har blitt langt enklere enn det var for noen år siden.

- Nå finnes det gode, velprøvde melblandinger som fungerer bra til baking og som fås kjøpt i de fleste matvarebutikker. Det finnes også mange gode cøliaki-oppskrifter og hjelp å få på nettet og hos Norsk Cøliakiforening, sier Spurkland.

Det er ingen grunn til å kutte ut gluten hvis du tåler det og magen din fordøyer gluten uten problemer.

(Video) 10 Signs of Sjogren's Syndrome - a very complex autoimmune disease

Les også: Slik blir du kvitt oppblåst mage

Viktig skille mellom glutenallergi og glutensensitivitet

Noen har glutenallergi, mens andre plages av glutensensitivitet. Begrepsforvirret? Lundin forklarer:

- Glutenallergi skyldes en immunreaksjon i tarmen, immunsystemet oppfatter gluten fra hvete, rug og bygg som fremmed og angriper det. Har man hveteallergi forsvinner tarmtottene og opptaket av næring blir svekket. Hos pasienter med glutenallergi blir den normal når de går over til glutenfri kost, og det er derfor viktig å teste seg for gluten i før man endre kosten.

Dette kan du erstatte gluten med

1. Glutenfritt mel kan erstatte hvetemel i både kaker, brød og vafler, så lenge de resterende ingrediensene også er glutenfrie.
2. Fiberhusk kan byttes med gjær.
3. Glutenfri havre
4. Bokhvete
5. Quinoa
6. Mandelmel

Kilde: www.ncf.no og Berit Nordstrand, lege.

En negativ blodprøve utelukker ikke helt at man har glutenallergi.

Diagnosen kan kun bekreftes med gastroskopi, der legene fører ned en slange med kikkert ned forbi magesekken og til tolvfingertarmen for å ta små vevsprøver.

- Glutensensitivitet er en annen tilstand som ikke er like godt forstått. Den er sannsynlig vanligere, og vi vet at mange nordmenn har glutenfritt kosthold. Markedet for glutenfritt kosthold øker i alle land, og den aller største andelen av denne maten spises ikke av de med cøliaki, men av glutensensitive.

Det er sannsynlig ikke veldig mye overlapp mellom gruppene:

- Vi rekrutterte 130 personer som levde glutenfritt. 35 av disse hadde genetisk risiko for cøliaki, et gen som heter HLA-DQ2, men vi fant bare tre med cøliaki. Glutenintoleranse kan skyldes en overfølsomhet for hvete ettersom kornslag med gluten er vanskelig å fordøye i tarmen. Men det er også data som tyder på at immunreaksjon er inne i bildet, forteller Lundin.

(Video) 10 Urgent Signs Your Thyroid Is In Trouble

Les også: Slik vet du om du har en intoleranse

Denne saken ble første gang publisert 06/05 2014, og sist oppdatert 30/09 2019

Sjekk om du kan ha laktoseintoleranseDette er symptomene på laktoseintoleranse.
Luft i magen? Dette kan være årsakenNoen er mer utsatt enn andre.
Deilige vaflerI anledning vaffeldagen, presenterer vi test av vaffeljern og mange fine oppskrifter på vafler, også uten melk og gluten.

Populære tjenester

Regn ut

Ditt kaloribehovDin BMINår du får eggløsningNår du har termin

FORUM

(Video) Til dig der døjer med tarmen

Underholdning

FAQs

Hvordan føles det hvis man ikke kan tåle gluten? ›

De typiske symptomer er: Løse og hyppige afføringer. Afføringen er ofte omfangsrig, gråhvid og mere ildelugtende end normalt. Rumlen i maven (lette mavesmerter), diarré, luftgener, man taber sig og er afkræftet/føler sig mat.

Hvordan finder man ud af at man har glutenallergi? ›

En vævsprøve fra tyndtarmen er den eneste undersøgelse, som med sikkerhed kan påvise cøliaki. For at få taget en vævsprøve (også kaldet biopsi) får man foretaget en såkaldt gastroskopi, hvor lægen fører en slange ned gennem spiserør og mavesæk til tolvfingertarmen.

Kan man selv teste for glutenallergi? ›

Den nemmeste metode, hvorpå du kan tjekke, om du lider af glutenallergi er ved at udelade gluten 100 % fra din kost i 14 dage – og derefter begynde at spise gluten igen.

Hvad sker der hvis man har glutenallergi og spiser gluten? ›

Hvis du fortsætter med at indtage gluten, kan det give komplikationer i form af mangel på vitaminer og mineraler, afkalkning af knoglerne og øget risiko for kræft i tyndtarmen. Denne risiko forsvinder, når du holder dig fra gluten.

Kan gluten give ondt i maven? ›

Har man cøliaki kræver det behandling med en glutenfri diæt. En langt større del af befolkningen har ikke sygdommen, men reagerer alligevel på fødeemner, der indeholder gluten eller på andre stoffer i maden. Symptomerne er typisk mildere, som luft i maven, tynd afføring og eventuelt mavesmerter.

Kan man få oppustet mave af gluten? ›

Du får ikke oppustet mave af at spise gluten

Det passer ikke, at gluten giver oppustet mave, som mange ellers tror, fortæller klinisk diætist Stine Junge Albrechtsen. Det er kulhydraterne i brødet, der giver oppustet mave, fordi kornprodukter danner luft i vores tarme.

Hvordan bliver man testet for gluten? ›

Hvis du allerede spiser glutenfrit, skal du indtage gluten 3-4 uger, før du bliver testet. Selve diagnosen bliver stillet ved en blodprøve og en kikkertundersøgelse af det første af tarmen. Diagnosen bør kunne stilles inden for nogle uger eller få måneder.

Er der gluten i chokolade? ›

Meget ren chokolade er glutenfri. Og lakrids indeholder for det meste gluten.

Hvad er forskellen på glutenallergi og cøliaki? ›

Ved cøliaki skal man undgå alle former for gluten, mens egentlig glutenallergi kun er rettet mod et specifikt glutenprotein, som findes i fx hvede eller rug.

Hvor lang tid tager det at få gluten ud af kroppen? ›

Du skal vide, at der kan gå lang tid før tidligere indtaget gluten er helt ude af din krop, men du burde kunne mærke en forskel indenfor 2-4 uger.

Er der meget gluten i havregryn? ›

Gluten findes i alle vore almindelige typer korn: hvede, rug og byg. Hvad angår havre, så indeholder dette korn ikke naturligt gluten, men kan være forurenet i forbindelse med fremstilling af fødevarer. Vær derfor opmærksom på at spise "glutenfri havre" eller "specialfremstillet havre".

Er der gluten i kartofler? ›

Fødevarer, naturligt fri for gluten

– Kød (fersk, frossent, røget og saltet), fjerkræ, fisk, indmad, æg. – Kartofler og grøntsager (friske og konserverede).

Er der gluten i pommes frites? ›

7. Pommes fritter. Heldigvis er rigtig mange pommes fritter uden gluten og kun bestående af kartoffel, salt og solsikkeolie. Desværre er der også bare mange varianter som enten indeholder hvedestivelse, “spor af” eller direkte hvedemel, for at give en sprød overflade.

Er der gluten i chips? ›

Chips, franske kartofler eller kartoffelchips (uanset hvad du kalder dem) er alle glutenfrie i deres grundform. Og hvis du selv tilbereder dem i en frisk olie, er der ingen bekymring for om der de indeholder gluten.

Er der gluten i kaffe? ›

Kaffe er nemlig - ligesom mælkeprodukter og sojaprodukter - kendt for at krydsreagere med gluten, så derfor var de på nej-listen side om side med gluten i min elimineringsdiæt.

Hvor hurtigt virker det at spise glutenfri? ›

Den tid det tager for en person, for at få det bedre på en glutenfri kost, varierer. Mange mennesker har det bedre inden for et par dage, og som regel forsvinder symptomer som kvalme, diarré og oppustethed inden for et par uger. Nogle symptomer kan tage længere tid, eller et symptom kan blive bedre før et andet.

Hvad er symptomerne på irritabel tyktarm? ›

Det typiske er en vekslen mellem diarré og forstoppelse. Når en periode med ubehag i maven starter, opstår der ofte samtidigt ændringer i afføringen, både når det gælder form og udseende, men også når det gælder hyppigheden af afføringen. Man har hyppigt slim i afføringen, og luftgener er ofte ret udtalte.

Hvorfor feder gluten? ›

Sandt eller falsk: 12 myter om gluten. Gluten gør dig overvægtig: FALSKGluten kan gøre dig oppustet, men feder ikke i sig selv. Du kan dog let spise dig tyk i produkter, der indeholder gluten, fx hvidt brød, kager og pasta.

Kan man udvikle glutenallergi som voksen? ›

Det er vigtigt at følge den glutenfri diæt. Hvis man ikke gør det, giver det risiko for: Væksthæmning hos børn på grund af den nedsatte optagelse af næringsstoffer gennem tarmen. Risiko for knogleskørhed for voksne på grund af den nedsatte optagelse af blandt andet mineraler (herunder kalk).

Hvad må man ikke spise når man ikke kan tåle gluten? ›

Hvad består en glutenfri diæt af? Rene råvarer fra mælk, kød, fisk, grøntsager, kartofler, frugt og bær er som udgangspunkt helt fri for gluten. Det er kornprodukter som hvede, rug og byg, som du skal undgå i din kost. Du skal i stedet anvende andre kornsorter.

Er gluten inflammatorisk? ›

Med. Gluten er skadeligt for dit helbred, giver kronisk inflammation i kroppen, og får dig til at dø tidligere! … Hvis du altså tilhører omkring den ene procentdel af befolkningen, som lider af cøliaki – altså glutenallergi.

Hvad gør gluten ved maven? ›

Når du har cøliaki og spiser gluten, bliver tarmvæggen beskadiget, så næringsstofferne fra maden ikke bliver optaget, som de skal. Symptomer på cøliaki er bl. a. mavesmerter, diarré, oppustethed, vægttab og træthed.

Er der meget gluten i rugbrød? ›

Gluten er et protein, der findes i vores almindelige kornsorter især i hvede, rug og byg og er det protein, som patienter med cøliaki ikke kan tåle.

Kan man få hovedpine af gluten? ›

»At sygdommen cøliaki kan forårsage hovedpine, og at der sker en bedring, når patienterne spiser glutenfrit, er ganske godt dokumenteret,« skriver professor i neurologi Lars Jacob Stovner i en email til forskning.no.

Er der gluten i marcipanbrød? ›

Er der gluten i marcipan? Det korte svar på det spørgsmål er ja (men meget lidt). Hovedingrediensen i marcipan er mandler, som er naturlig fri for gluten. I vores gode Odense Marcipan tilsætter vi dog glukosesirup, og denne fremstilles ud fra hvedestivelse.

Er der gluten i yoghurt? ›

Udover korn og kornprodukter kan der være rester af gluten i mange andre fødevarer. Dette kan blandt andet være i nogle mejeriprodukter, fx is, ost og yoghurt. Der kan også være gluten i chokolade, slik og kakao.

Hvilket slik er der ikke gluten i? ›

Disse typer slik kan Tobias godt spise:
 • Maoam karameller.
 • Toms guldkarameller.
 • Dumle slikkepinde.
 • Toms mørk guldbarre.
 • Marabou Premium (ren mørk)
 • Carletti mørk kæmpeplade.
 • rtekram tortilla chips (fås i Meny)
 • Tørret frugt, f. eks bananchips, æblechips eller æbletern, melon-, ananas- og papayatern.

Er der gluten i ketchup? ›

Gluten kan findes i:

Sennep, ketchup, mayonnaise, remoulade, karry og andre krydderiblandinger.

Er der gluten i popcorn? ›

For der kan også være gluten i slik og kager. Men popcorn er jo lavet på majs. Derudover kan du få is og chokolade uden gluten, og du kan også købe glutenfrie kageblandinger, kager på frost fra mærket ”Schär” i supermarkederne eller hos Helsekostforretninger.

Er der meget gluten i øl? ›

Vær opmærksom på, at almindelige øl indeholder byg(malt) eller hvede. Kig efter de helt glutenfri øltyper. Ren alkohol og ren vin indeholder ikke gluten. Du skal dog være opmærksom på, at visse typer af cider og alkoholblandinger kan indeholde gluten.

Er glutenfrit brød sundere? ›

De glutenfri produkter, der er baseret på stivelse fx majs- og hvedestivelse, har som sagt sjældent det samme næringsindhold som almindeligt rugbrød, franskbrød, pasta og lignende (Kilde: Sundhedsstyrelsens pjece “Cøliaki og mad uden gluten” ).

Er det godt at spise havregryn hver dag? ›

Havregryn er en rigtig fornuftige del af en sund kost - og med en portion havregryn og en-to skiver rugbrød er du allerede oppe på Fødevarestyrelsens anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen.

Er havregrød bedre end havregryn? ›

Du sparer en del kalorier ved at vælge havregrød frem for havregryn. Når grynene bliver kogt, suger de nemlig væsken til sig, så de svulmer op. Derfor behøver du kun en lille kop gryn for at få en stor portion grød. Samtidig er du typisk længere tid om at spise den varme havregrød, og det giver god mæthed.

Kan man få tilskud til glutenfri kost? ›

Mennesker med cøliaki, laktoseintolerans eller fødevareallergi kan kun dækket deres merudgifter til diæt, hvis de opfylder de almindelige betingelser for dækning af merudgifter til voksne.

Er der gluten i kaffefløde? ›

Kaffefløden med blot 9 % fedt indeholder ikke hvedemel. Den anbefales derfor ikke i varme retter – til gengæld er den perfekt til at afrunde smagen i varme drikke.

Er der gluten i revet ost? ›

Produkter, der kan være gluten i er for eksempel brød, kager, pasta, rasp, kiks, småkager, morgenmadsprodukter, pølser, pålæg, færdigretter, sovs, bouillon, sennep, ketchup, krydderiblandinger, karry, slik (chokolade, lakrids, vingummi og karameller), chips, øl, sojasauce, madlavningsfløde og revet ost.

Er der gluten i kebab? ›

I disse kebabs er kødet erstattet af strimler af seitan (gluten”kød”). Seitan er gluten udvundet af hvede, og det skal selvfølgelig ikke nydes af glutenallergikere. Seitan kan købes i pakker eller glas i supermarkeder eller helsekostbutikker.

Er karry glutenfri? ›

Karry madras er en mild/mellem stærk karry til alle varme retter. Den er GLUTENFRI.

Er der gluten i ristede løg? ›

Ristede løg – glutenfri.

Er der gluten i pølse? ›

Heldigvis har vi flere og flere pølse-mærker, som laver deres pølser uden gluten. Men der er ind i mellem nogle af de lidt billigere mærker, som bruge gluten i form af hvedestivelse eller direkte hvedemel i deres pølser. Vil man være helt sikker på at undgå gluten, så er Hanegal et rigtig godt mærke at købe.

Er der gluten i KIMs? ›

KIMs – Langt de fleste varianter fra KIMs er glutenfri chips. Der er dog et par stykker, som man skal gå uden om. Læs derfor altid bagpå. Vil man forberede sig hjemmefra, kan man også på deres hjemmeside (HER) finde en liste over de varianter, der er glutenfri chips.

Er der gluten i flødeis? ›

Næste gang du får lyst til en Frisko is, så hold øje med Solero, Twister, Filur og Magnum-is. For vi kan med glæde sige, at de alle er glutenfri og lige til at spise.

Er der gluten i Stjerne Mix? ›

Glutenfri slik

Dette betyder at du kan spise Stjerne Mix uden, at være bekymret for de helbredsmæssige problemer som gluten kan bringe med sig.

Er der gluten i Corona øl? ›

Gluten. Corona er et øl, der kan drikkes af mange, der har sygdommen cøliaki (glutenintolerance). Øllet brygges på malt fra byg, men da indholdet af gluten er lavere end 20ppm, vil det hos mange ikke give en allergisk reaktion.

Er der gluten i basmati ris? ›

Basmati korn har en unik, nøddeagtig aroma, og risen har en lys, luftig struktur, når den koges. Basmatiris er glutenfrit.

Kan man være allergisk overfor gluten? ›

Cøliaki er en tilstand, hvor der opstår en immunreaktion mod proteinet gluten. Gluten findes i alle vore almindelige typer korn: hvede, rug og byg. Hvad angår havre, så indeholder dette korn ikke naturligt gluten, men kan være forurenet i forbindelse med fremstilling af fødevarer.

Er der gluten i æg? ›

Fødevarer, naturligt fri for gluten

– Kød (fersk, frossent, røget og saltet), fjerkræ, fisk, indmad, æg.

Hvordan reagerer man på gluten? ›

Når en person med glutenintolerance eller glutenallergi indtager proteinet, reagerer immunforsvaret i tyndtarmens slimhinder. Reaktionen gør, at overfladearealet i tarmen trækkes sammen, hvilket nedsætter kroppens evne til at optage næringsstoffer.

Kan man tabe sig ved at spise glutenfrit? ›

Mange tror, at vægttabet forbundet med glutenfri kost skyldes mangel på gluten. Dette er dog ikke sandt. Vægttabet er nærmere forbundet med mangel på kage og junkfood. Det er således ikke noget magisk ved glutenfri kost, men nærmere en normal kostændring med færre kalorier.

Er McDonalds pomfritter glutenfri? ›

Man kan også bestille menuer, men her skal man være opmærksom på, at McDonalds pomfritter kan indeholde spor af gluten. Burgeren bliver leveret i en æske, hvorpå der er sat et klistermærke med “special order” eller “glutenfri”.

Er der gluten i fløde? ›

7. Madlavningsfløde. Madlavningsløde er lavet til at tykne maden, den egenskab får fløden, da den indeholder hvedemel. Brug derfor altid almindelig piskefløde og jævn med maizena.

Videos

1. What If You Stop Eating Bread For 30 Days?
(Dr. Sten Ekberg)
2. Top 10 Most HARMFUL Foods People Keep EATING
(Dr. Sten Ekberg)
3. Top 10 fødevarer, du ALDRIG bør spise igen!
(Dr. Sten Ekberg)
4. Min historie omkring tarm lidelser vr 3
(Marlene Dencker)
5. Top 10 madlavningsolier ... De gode, dårlige og giftige!
(Dr. Sten Ekberg)
6. What Happens If You Don't Eat For 5 Days?
(Dr. Sten Ekberg)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated: 03/06/2023

Views: 5962

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.